Πολιτική Ακύρωσης

Πολιτική Επιστροφών / Υπαναχώρηση:

ΟΠΤΙΚΑ ΚΡΗΤΙΚΟΣ | Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα KRITIKOS OPTIC έχετε την δυνατότητα επιστροφής των προϊόντων. Η επιστροφή πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής της παραγγελίας σας. Στην περίπτωση αυτή σας επιβαρύνει μόνο το κόστος επιστροφής των προϊόντων. Αν ο λόγος επιστροφής της παραγγελίας είναι υπαιτιότητα της εταιρείας μας, θα αναλάβουμε το κόστος επιστροφής του (π.χ. λάθος προϊόν).

Σε αντίθετη περίπτωση το κόστος βαρύνει τον πελάτη.

Η εταιρεία συνιστά στον πελάτη να ελέγχει προσεκτικά – κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας – την κατάσταση των πωλούμενων προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα (π.χ. λάθος είδος κλπ).

Προϋποθέσεις επιστροφής προϊόντος:

Το εμπόρευμα να είναι στην κατάσταση στην οποία το παραλάβατε. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει παραβιαστεί η συσκευασία του και δεν πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί.
Μαζί με το προϊόν να επιστραφούν και όλα τα έντυπα που το συνοδεύουν, οι οδηγίες χρήσης και τα σχετικά παραστατικά (αποδείξεις ή τιμολόγια).

Να έχετε επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα της εταιρεία και να έχετε γνωστοποιήσει την πρόθεση σας για επιστροφή της παραγγελίας.

Να έχετε εξοφλήσει κάθε ποσό που επιβαρύνθηκε η εταιρεία για την αποστολή του είδους σε εσάς και τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του είδους.

Να μην είναι κατά παραγγελία προϊόν.

Τα προϊόντα επιστρέφονται στην διεύθυνση: Μητροπόλεως 13, Μαρούσι, Τ.Κ. 15124 ή στην διεύθυνση Σωκράτους 52, Αθήνα, Τ.Κ. 10431 και με τον ίδιο τρόπο αποστολής. 

Σε περίπτωση που επιλέξετε την αποστολή με ταχυδρομείο, δεν μπορούμε να παραλάβουμε την επιστροφή σας. Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την παραλαβή της επιστροφής της παραγγελίας σας με το ταχυδρομείο.

Επιστροφή χρημάτων:

Η επιστροφή των χρημάτων γίνεται με τον ίδιο τρόπο που έγινε η πληρωμή.

Σε περίπτωση πληρωμής με πιστωτική κάρτα η επιστροφή γίνεται μέσω της Τράπεζας Eurobank στην πιστωτική σας κάρτα και σε περίπτωση που έχετε άλλη τράπεζα θα επιβαρυνθείτε με τα έξοδα που ορίζει η τράπεζα σας.
Συγκεκριμένα στην περίπτωση χρέωσης μέσω πιστωτικής κάρτας η επιστροφή των χρημάτων γίνεται ως εξής: σε περίπτωση που μέχρι την υπαναχώρηση και επιστροφή του είδους έχει καταβληθεί στην εταιρεία το τίμημα από την Τράπεζα, η εταιρεία θα υποχρεούται να ενημερώσει την Τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής και η τράπεζα θα προβεί σε κάθε πράξη που προβλέπεται με βάση τη σύμβαση που έχει καταρτίσει με τον πελάτη. Η εταιρεία κατόπιν της ενημέρωσης αυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού, που ρυθμίζεται από την προμνησθείσα σύμβαση.

Σε περίπτωση πληρωμής με μετρητά, εάν ο πελάτης είχε επιλέξει την δυνατότητα “παραλαβή από το κατάστημα”, θα γίνεται με επιστροφή των χρημάτων του σε αυτόν από το κατάστημα στο οποίο πραγματοποίησε την παραλαβή του προϊόντος.

Σε περίπτωση πληρωμής με τραπεζικό έμβασμα η επιστροφή θα γίνεται επίσης με τραπεζικό έμβασμα στον ίδιο λογαριασμό του πελάτη. Συνεργαζόμαστε με την τράπεζα Eurobank, σε περίπτωση που έχετε άλλη τράπεζα θα επιβαρυνθείτε με τα έξοδα που ορίζει η τράπεζα σας.

Σε κάθε περίπτωση και για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις το ανώτατο χρονικό περιθώριο ακύρωσης δεν δύναται να παραταθεί πέραν των 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής.

Ακύρωση παραγγελίας:

Σε περίπτωση που θέλετε να ακυρώσετε την παραγγελία σας, παρακαλώ επικοινωνήστε με το κατάστημα μας, στο τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών 210.6127915 να μας ενημερώσετε σχετικά. Η παραγγελία σας μπορεί να ακυρωθεί μόνο αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστολής.

Η επιστροφή χρημάτων γίνεται με την διαδικασία που αναφέρεται στην ενότητα επιστροφή χρημάτων.

Αν σε οποιαδήποτε περίπτωση, για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. απεργίες, ακραία καιρικά φαινόμενα) δεν είναι δυνατή η παράδοση της παραγγελίας σας εντός του χρονικού διαστήματος στον οποίο έχουμε δεσμευτεί, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περαιτέρω διευκρινήσεις ως προς την παράδοση.

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@kritikos.gr για ερωτήσεις σχετικά με επιστροφές χρημάτων και επιστροφές.